1. היעזרו בבחינות בגרות עדכניות משנים עברו – סביר להניח שפתרון בחינות בגרות משנים קודמות יסייע לכם להצליח בבחינת הבגרות אליה תיערכו כי לבטח תמצאו תשובות לשאלות רבות וחשובות או לפחות לחלקן, להלן העיקריות שבהן: כיצד נראית הבחינה? מהי רמת הקושי של השאלות הנשאלות בבחינה? מהם נושאי הלימוד השכיחים יותר בבחינות הבגרות? פתרון בחינות הבגרות יסייע לכם להכיר היטב את אופיין של השאלות, יש לתת דגש מיוחד לבחינות הבגרות מחמש השנים האחרונות לפני המועד בו תיבחנו.
2. אל "תתחתנו" עם אף שאלה – בעת הבחינה רמת הלחץ גבוהה מן הרגיל בדרך־כלל, רמת ההתרגשות צפויה להיות גבוהה יותר אצל מרביתנו וכן רמת המתח. לפיכך, פעמים רבות תלמיד חש בעת הבחינה כי הוא מסוגל ויודע לענות על שאלה מסוימת אולם הוא "תקוע" כי דבר מה אינו "מסתדר"| לו. במצב זה "המשיכו הלאה" ואל "תתחתנו" עם השאלה כי אין בכך טעם. אם יתאפשר לכם "לחזור" לשאלה זו בהמשך הבחינה, לדוגמה במצב בו תסיימו להשיב על כלל השאלות בבחינה פרט לשאלה בה "נתקעתם" אז תחזרו אליה ותנסו להתמודד איתה שנית.
3. דעו מראש כי רמת הלחץ ורמת ההתרגשות תהיינה גבוהות מהרגיל
אתם צפויים להתרגש בזמן הבחינה יותר מאשר ביום רגיל וייתכן שרמת הלחץ תהיה גבוהה יותר. ידיעתכם מראש שאתם נערכים ליום זה היא הצעד הראשון בהכנתכם אליו ולכן זכרו זאת. הדרך הנכונה להתמודד עם התחושה הזו היא "להיצמד" אל תהליך ההכנה שעברתם במהלך הקורס אשר הכשיר אתכם לבחינה. אל "תמציאו" דברים חדשים בעת הבחינה, אלתרו כמה שפחות עד כדי לא לאלתר כלל וכלל ונסו להיות ממוקדים בעת הבחינה. זכרו שאתם רשאים להיבחן כמה פעמים שתרצו בבחינה זו וניתן יהיה לשפר את הציון בכל עת מה שאומר שלא מדובר בפעולה "בלתי הפיכה" ולכן היו רגועים. מרבית הנבחנים חשים כמוכם בעת הבחינה מה שאומר שהתחושה הזו טבעית ואנושית וגם בכך יש משהו המרגיע.
4. הכינו את הציוד הלימודי ואת הציוד הנלווה לו יום לפני הבחינה
הכינו את הציוד הלימודי לבחינה ואת הציוד הנלווה לו יום לפני הבחינה ולא ביום הבחינה כדי לא "לאבד" זמן יקר וכדי להיות בטוחים שלא שכחתכם דבר.
5. הצטיידו במוצרי מזון ובמוצרי משקה בחכמה
הכנה מראש של בקבוק מים (או משקה אחר אליו אתם רגילים) תהיה פעולה חכמה אולם "שתו בזהירות" כדי להימנע מיציאה דחופה לשירותים תוך כדי בחינה. הכנה מראש של מוצרי מזון כגון פירות יבשים, חטיפי בריאות או ירקות עשויה אף היא לסייע לכם כי אם תחושו תחושת רעב קלה בעת הבחינה יהיה נכון מצדכם להסירה על-ידי אכילה קלה של דבר מה שהצטיידתם עמו מראש.
6. שירותים "בדקה ה-90"
זכרו להתפנות לשירותים כמה דקות לפני כניסתכם לכיתת הלימוד על-מנת להקטין את הסיכוי שתצטרכו לצאת לשירותים תוך כדי הבחינה.
7. הצטיידו בלבוש מתאים
"שיטת הבצל" פירושה להתלבש בשכבות ביגוד המאפשרות מצד אחד להסיר מכם שכבת ביגוד כאשר חם לכם או להוסיף שכבת ביגוד כאשר קר לכם. אתם הרי מכירים את עצמכם ולבטח תדעו כיצד להיערך על ידי לבוש מתאים כאשר לנגד עינכם חייבת להיות המטרה שבעת הבחינה לא יהיה לכם חם אך גם לא יהיה לכם קר.
8. קבעו מראש באיזו שעה עליכם לצאת לדרככם למרכז הבחינה ואיך תגיעו אליו
דעו מראש כיצד תיסעו מביתכם או מהמקום בו תשהו לפני הבחינה, ביום הבחינה, אל המקום שבו תיבחנו. דעו מראש באיזו שעה עליכם לצאת לדרככם ותכננו זאת היטב כדי להימנע מלחץ מיותר בדרך לבחינה או מהגעתכם באיחור א לאזור הבחינה. הגעתכם בזמן חשובה מאד כדי להישאר רגועים וכדי להישאר ממוקדים בעת הבחינה לכן אנו ממליצים לכם להגיע אל מרכז הבחינה בין 45 דקות לבין 60 דקות לפני תחילתה.
9. הימנעו מישיבה תחת מנורה מהבהבת
וודאו כי במקום בו ישבתם או בו הושיבו אתכם אין מנורה מהבהבת מעל ראשיכם כי אם תגלו זאת בזמן הבחינה לבטח תיווכחו שיש בכך הסחת דעת. אם נתקלתם בכך ידעו במהרה את האדם האחראי על ההתנהלות במרכז הבחינה ביום הבחינה ובקשו ממנו למצוא לכך פתרון.
10. הימנעו מישיבה מול מזגן
הימנעו מישיבה מול מזגן כי לעתים בעת הגעתכם לבחינה תחושת הקור או החום עשויה להיות נעימה אך אין זה בטוח שתחושו כך לאורך כל הבחינה. תחושת קור קיצונית או תחושת חום קיצונית עלולה לפגוע בתפקודכם בעת הבחינה.
11. היצמדו לאסטרטגיה לפתרון הבחינה שגיבשתם במהלך הקורס
אל תאלתרו בעת הבחינה. זכרו כי הוכשרתם לבחינה זו במשך חודשים אחדים ולכן אין זה חכם לשנות אסטרטגיות בעת הבחינה. עליכם להיצמד אל ההנחיות שקיבלתם בעת ההכנה לבחינה ולא לחרוג מהן מפני שאת האסטרטגיות הללו גיבשתם בעת ההכנה, בתנאי רוגע ושלווה ותוך היכרות עם אופייה של הבחינה ועם יכולתכם
12. חישבו היטב על אורח חייכם לקראת תקופת הקורס
הימנעו מנסיעה לחו"ל במהלך הקורס, הימנעו מנסיעה לטיול בארץ בעת הקורס, בקשו את לוח המפגשים של הקורס אליו נרשמתם מראש ככל האפשר ובצעו תכנון מוקדם חכם ככל הניתן על-מנת לא להיעדר ממפגשי הלמידה בעת הקורס. בכל מפגש אתם צפויים להיחשף לעצות חכמות רבות ממורי קבוצתכם אשר אינן בהכרח ניתנות "לשחזור", ולכן זכרו כי תכנון מקדים לתקופת הקורס לבטח יועיל לכם. אם תוכלו, מראש, לקבוע במקום עבודתכם (במידה ואתם מוכרחים לעבוד בתקופת הקורס) שלא תעבדו כשבועיים לפני הבחינה בכלל אז החלטתכם זו צפויה להשתלם לכם ולהתברר כחכמה מאד. אם אתם צופים היעדרות ממפגש מסוים בקורס (בשל אירוע משפחתי למשל) אז תיידעו מראש את המורה בקבוצתכם. נסו להבין מולו מה מתוכנן להילמד במפגש זה וכיצד ניתן "לחפות" על היעדרותכם מהמפגש.
13. נוכחותכם במפגשי הלימוד
נכון הוא כי "אילוצי החיים" עלולים לגרום למי מכם להיעדר ממפגש מסוים בקורס או יותר מאשר מפגש אחד אך אנו מציעים לכם לעשות כל שתוכלו על-מנת לא להיעדר כלל ממפגשי הלמידה. בעת לימוד במפגשי הקורס קיימת "דינמיקה קבוצתית" המובילה לשאלות רבות מצד התלמידים, להצעת רעיונות וכדומה אשר במרבית המקרים בלתי אפשרי "לשחזרה" עבור תלמיד שנעדר מהמפגש. אגב, גם המורה של קבוצתך לא תמיד יוכל "לשחזר" עבורך את כל שהיה במפגש בו לא נכחת. לפיכך, הימנעו מהיעדרות. אם בכל זאת לא הגעתם למפגש מסוים, ידעו את מורה קבוצתכם מראש והיעזרו בו כדי להשלים את תוכן המפגש אליו לא תגיעו. אם תוכלו, קבלו מידע מראש מה מתוכנן למפגש אליו לא תגיעו וחישבו היטב כיצד להשלים את תוכנו.
14. הגעתכם בזמן למפגשי הלימוד
הימנעו מאיחורים למפגשי הלמידה בקורס. צאו בזמן מביתכם לכל מפגש וקחו "מקדם ביטחון" כדי לא לאחר. נסו להגיע לכל מפגש 15-20 דקות לפני תחילתו, כנסו ברוגע למקום ישיבתכם, שתו כוס קפה או משהו קר כדי להיות רעננים וזכרו כי איחור מצדכם לעתים עלול לפגוע גם בחברי קבוצתכם ולא רק בכם.
15. היזהרו ממסיחי דעת בעת מפגשי הלימוד
בעת הלימוד בכל אחד מהמפגשים היזהרו ממסיחי דעת, בפרט הימנעו מהתעסקות בטלפון הנייד. כבו את הטלפון הנייד, או השתיקו אותו, ודאגו לכך שלא תהיה לכם כל גישה אליו בעת לימוד הקורס. נסו "לשמור" את כל הסידורים האישיים, את "השיחות המרגיזות" עם מכריכם וכדומה לרגע בו מפגש הלימוד יסתיים.
16. הכינו את כל המטלות שתקבלו בעת הקורס
המטלות המקצועיות שיוטלו עליכם במהלך הקורס תוכננו מראש בקפידה רבה תוך חשיבה הלוקחת בחשבון את מאפייני הבחינה, את אופיים של הנבחנים לאורך השנים ואת מגבלת הזמן הידועה הקיימת בבחינה. התייחסו בכובד ראש לכל עצה ולכל בקשה שתוצג בפניכם מאת מורה קבוצתכם ועשו כל הניתן לבצען שכן כבר בחרתם ללמוד בקורס.
17. הכינו מראש "מחברת טיפים" לקראת "היום שלפני"
נהלו "מחברת טיפים" מהמפגש הראשון ועד המפגש האחרון במשך הקורס. כתבו במחברת כל עצה חשובה שתיאמר מפי מורה קבוצתך במהלך הקורס, רכזו מידע חיוני לזכירה בעל-פה ליום הבחינה וחשבו לכל אורך הקורס על כך שאתם "צוברים" במחברת ידע חשוב להצלחתכם בבחינה אותו תקראו מידי יום במהלך הקורס כדי לשנן אותו וחשוב לא פחות לוודא יום לפני הבחינה שאתם אכן זוכרים הכל. כמות העצות "הנזרקות" אל חלל האוויר בכיתתכם בעת מפגשי הלימוד בקורס היא רבה מאד ויכולתכם "ללקט" את החשובות שבהן עשויה לסייע לכם לקבל ציון גבוה יותר בבחינה בהשוואה למצב בו לא הייתם עושים זאת.
18. פתחו תלות בעצמכם והיעזרו בחבריכם באופן מבוקר
היעזרו בחבריכם לקבוצה באופן זהיר ומבוקר. אנו ממליצים למי מכם המאמין בלימוד קבוצתי לעשות זאת בקבוצה בת שלושה תלמידים לכל היותר. בד ובד, זכרו לא לפתח תלות בחבר לקבוצה ולהגיע למצב בו אתם פותרים את שיעורי-הבית רק עם החבר, מצב זה אינו מומלץ ואף מסוכן. היו תלויים אך ורק בעצמכם והיעזר בחבר לקבוצה או במורה קבוצתך לפתרון שאלה מסוימת, למשל, רק לאחר שהבנתם בוודאות מוחלטת שאינכם מסוגלים לפתור אותה לבדכם.
19. שיקלו לבקש חופש ממקום עבודתכם
חופש מוחלט מכל מטלות חייכם והיערכות מוחלטת לבחינה שבועיים לפני מועד הבחינה יועילו לבטח. "אילוצי החיים" לעתים יימנעו זאת מכם ובכל זאת, אנו ממליצים לכם לעשות כל שתוכלו כדי להתפנות בתקופה זו להכנתכם לבחינה ושתבצעו כל מאמץ כדי לעשות זאת כדי לקבל את הציון הגבוה ביותר שתוכלו. אם תקדימו לבקש חופש ממקום העבודה מראש אז הסיכוי שתיענו בחיוב יגדל מפני שתאפשרו להם להיערך לכך, תלוי כמובן באופי העבודה ובתפקידכם. אגב – מי מכם היכול להרשות לעצמו, או שייבחר, לא לעבוד במהלך הקורס לבטח צפוי להפיק מכך תועלת רבה בהנחה שיתנהל נכון לכל אורך הקורס.
20. תכננו את שעות השינה שלכם
נסו לתכנן את שעות השינה שלכם כשבועיים לפני הבחינה ולהתאימן לשעות השינה המתוכננות לכם ליום האחרון לפני הבחינה. אם ביום שלפני הבחינה אתם צפויים לישון בין השעות 00:00-07:00 אז נכון יהיה להרגיל את הגוף, ככל האפשר, לשעות השינה הללו במהלך השבועיים שלפני הבחינה.
21. אל תשנו הרגלי תזונה
אל תשנו את הרגלי האכילה שלכם לקראת הבחינה, אל תתחילו דיאטה חדשה והימנעו משינויים ככל האפשר. את השינויים הללו מוטב שתנסו לבצע לאחר הבחינה על-מנת לא להפר את האיזון הטבעי בגופכם.
נגישות
visibility_offהשבת את ההבזקים
titleסמן כותרות
settingsצבע רקע
zoom_outזום (הקטנה)
zoom_inזום (הגדלה)
remove_circle_outlineהקטנת גופן
add_circle_outlineהגדלת גופן
spellcheckגופן קריא
brightness_highניגודיות בהירה
brightness_lowניגודיות כהה
format_underlinedהוסף קו תחתון לקישורים
font_downloadסמן קישורים